2209-A
2022 / 2.Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazananların Listesi
S.NO | PROJE ADI | YÜRÜTÜCÜ | PROJE BİRİMİ | DANIŞMAN | S.NO | PROJE ADI | YÜRÜTÜCÜ | PROJE BİRİMİ | DANIŞMAN |
1 | Kimyasal Savaş Gazı Simülantının Katalitik Bozunma Kinetiğinin İncelenmesi | Fatih Kılınç | Bartın Meslek Yüksekokulu | Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yurderi | 36 | Bartın Üniversitesi Öğrencilerinin Seçmen Olarak Davranışlarını Ve Tercihlerini Etkileyen Faktörler | Merve Hande Hatipoğlu | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Salih ÇİFTÇİ |
2 | "Gönül Dağı" dizisinde dini tasavvufi unsurlar | Zeynep Zoravali&Büşra Karataş | İslami İlimler Fakültesi | Doç. Dr. Muhammed Ali Yıldız | 37 | Akıllı Lojistik Merkezi Yer Seçimi: Filyos Örneği | Aslıhan Cansu | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Arş. Gör. Yunus Emre Topcu |
3 | Farklı Programlarda Öğrenim Gören Sedanter Üniversite Öğrencilerinin Vücut Kompozisyonları, Fiziksel Aktiviteye Katılım Motivasyonları ve Dijital Oyun Oynama Motivasyonu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi |
Yunus Emre Çağır | Spor Bilimleri Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Alper Mülhim | 38 | Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrencilerinin Siber Güvenlik Farkındalıklarının Tespiti ve Çözümü | İlayda Meşe | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Prof. Dr. Alper Aytekin |
4 | Piroklor Kristal Yapıya Sahip Yeni Nesil Termal Bariyer Kaplama (TBC) Sistemlerinin Camsı CaO-MgO-Al2O3-SiO2 (CMAS) Hasar Davranışlarının İncelenmesi |
Sena Pamuk, Esma Bayram | Sağlık Meslek Yüksekokulu | Dr. Öğr. Üyesi Yasin Özgürlük | 39 | Mobil Yemek Sipariş Uygulamalarının Kullanımında ve Ağızdan Ağıza İletişimde Planlı Davranışın, Algılanan Güvenliğin ve Yaşam Tarzına Uygunluğun Rolü | Tuba Aydın | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çelik |
5 | Lantanyum Zirkonat (La2Zr2O7) Esaslı Seramik Üst Kaplama İçeriğine Sahip Elektron Işınıyla Fiziksel Buhar Biriktirme Yöntemiyle Üretilmiş Termal Bariyer Kaplama (TBC) Sisteminin CaO-MgO-Al2O3- SiO2 (CMAS) Camsı Hasar Mekanizmasının İncelenmes |
Rumeysa Metin, Duygu Abacı | Sağlık Meslek Yüksekokulu | Dr. Öğr. Üyesi Yasin Özgürlük | 40 | Mobil Bankacılık Kullanıcılarının Chatbot Kullanım Niyetlerini Etkileyen Faktörlerin Araştırılması: Genişletilmiş meta-UTAUT Yaklaşımı | Muhammed Raşit Canbulat | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çelik |
6 | Huzurevinde kalan yaslı bireylere uygulanan mesguliyet terapilerinin uyku, yasam kalitesi ve yaslı saglıgı güçlendirme üzerine etkisi: Yarı deneysel çalısma |
Mizgin Karadeniz | Sağlık Meslek Yüksekokulu | Dr. Öğr. Üyesi Elçin Sebahat Kasapoğlu | 41 | Kütüphane Kaynaklarına Erişimi Kolaylaştıran Metaverse Evreninde Tasarlanan Sanal Kütüphane: MetisLand | Faruk Oral | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Doç. Dr. Ümmühan Avcı |
7 | Akran Eğitimiyle Epilepsi Farkındalığı: Epilepsili bireyler Damgalanmasın | Büşra Kurtuluş | Sağlık Meslek Yüksekokulu | Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Şahin Yıldız | 42 | Odun Dışı Orman Ürünleri Üretiminde Kadının Rolü (Gerze Örneği) | Zehranur Kuru | Bartın Orman Fakültesi | Prof Dr. Birsen Durkaya |
8 | Bartın İl Halk Kütüphanesinde Çocuk Bölümünde Ödünç Verme İstatistiklerinin Değerlendirilmesi | Sezen Kaya | Edebiyat Fakültesi | Doç. Dr. Huriye Çolaklar | 43 | Orman Yangınları ve Orman Yakma Suçunda Toplumsal Algının Değerlendirilmesi (Balıkesir İli Örneği) |
Kadir Karadere | Bartın Orman Fakültesi | Doç. Dr. Gökçe Gençay |
9 | Üniversite Öğrencilerinin Felsefe Ve Felsefecilere Yönelik Algı Ve Tutumları Üzerine Bir Çalışma | Nihat Can Boz | Edebiyat Fakültesi | Prof. Dr. Sedat YAZICI | 44 | Elma Ağacı Budama Artıklarından Üretilen Peletlerin Optimum Üretim Koşullarının Belirlenmesi | Enes Arda Ünsal | Bartın Orman Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi S.Murat Onat |
10 | Serbest Çevirmenlerin Zaman Yönetimi Konusunda Yaşadığı Problemler Ve Bu Problemlere Yönelik Çözüm Önerileri | Esmanur Şahiner | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Fadime Çoban Odacıoğlu | 45 | Armut Ağacı Budama Artıklarından Üretilen Peletlerin Kalite Özellikleri Ve Optimum Üretim Koşullarının Belirlenmesi | Özcan Taşdemir | Bartın Orman Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi S.Murat Onat |
11 | Duygusal Yeme Davranışının Sosyal Görünüş Kaygısı Ve Olumsuz Değerlendirilme Korkusuyla İlişkisinin İncelenmesi | Gizem Sertdüşer | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Nur Funda Başer Baykal | 46 | Ardıç Odunlarının Pelet Üretiminde Değerlendirilmesi | Zülal Şahin | Bartın Orman Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi S.Murat Onat |
12 | Parasosyal İlişki Ve Hemodinamik Yanıtlar Arasındaki İlişkinin İncelenmesi | Tuba Üçgül,Fatima Demirel | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Yavaş | 47 | Zeytin Çekirdeği Kabuğundan Çevreye Dost Kimyasallarla Lignin Eldesi | Beyza Nur Uçar | Bartın Orman Fakültesi | Doç. Dr. S. Koray Gülsoy |
13 | 5 Aşamalı Mindfulness Meditasyonunun Farklı Sürelerde Uygulanmasının Kadınların Anksiyete Seviyelerine Etkisi | Gizem Nur Aktürk | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Yavaş | 48 | FSC Orman Yönetim Sertifikasyon Sürecinde Paydaş Önceliklerinin Belirlenmesi | Adem Kaya | Bartın Orman Fakültesi | Doç. Dr. Ersin Güngör |
14 | Sel Ve Taşkınların Yarattığı Olumsuz Etkileri Anlamaya Yönelik Bir Çalışma: Bartın Örneği | Leyla Ağaç | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Alkan Üstün | 49 | Ortaokul Öğrencilerine Yaratıcı Drama Tekniği İle Verilen Eğitimin Etkinliğinin Değerlendirilmesi | Rukayye Eryiğit | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Öğr. Gör. Dr. Fatma Dinç |
15 | Afrikalı Öğrencilerin Kente Ve Üniversiteye Uyumlarında Futbolun Etkisi: Bartın Üniversitesi Örneği | Emircan Islak | Edebiyat Fakültesi | Doç. Dr. Berna Fildiş | 50 | Günübirlik Cerrahide Stres Topu Kullanımının Ağrı ve Anksiyeteye Etkisi | Şevval Kas | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Arş. Gör. Özge Uçar |
16 | Yaşlıların Sosyalleşmesinde Müziğin Etkisi: Bartın İli Örneği | Semanur Büke | Edebiyat Fakültesi | Doç. Dr. Berna Fildiş | 51 | Üniversite Öğrencilerinin İklim Değişikliği Farkındalığı ve Sağlık ile İlgili Anksiyete Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi: Bartın İli Örneği | Hebun Demir | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Arş. Gör. Meryem Yücel |
17 | Tarihî Kıtlıklar Temasının Dijital Öyküleme Yöntemiyle Tarih Öğretiminde Kullanılması | İsmail Doğan | Edebiyat Fakültesi | Doç. Dr. Melek Sarı Güven | 52 | Menopoz Dönemindeki Kadınlara Whatsapp Üzerinden Verilen Menopoz Semptomlarına Özgü Eğitimin Yaşam Kalitesine ve Genital Kendilik İmajına Etkisi | Meryem Yeni | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem |
18 | Fransa ve Türkiye’deki Matematik Ders Kitaplarının Karsılastırılması | Sati Dengi | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Pınar Akyıldız | 53 | Eleştirel medya sağlık okuryazarlığına ilişkin verilen eğitim gebelerin evde bebek bakımını etkiler mi? | Yakup Alan | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Öğr. Gör. Simge Öztürk |
19 | Öğretmenlerinin Gözünden OSB'li Öğrencilerin Matematik Öğrenme Süreçleri | Huriye Düzgün | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Pınar Akyıldız | 54 | Bitkisel Atık Yağlar Elimde, Dünyamın Geleceği Güvende! | Maryam Noori | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ecem Çiçek Gümüş |
20 | Scratch ile Dijital Öyküleme ve Matematiksel Düşünme | Sevilay Çabuk | Eğitim Fakültesi | Dr. Ögr. Üyesi Rüveyda Karaman Dündar | 55 | Batı Karadeniz Bölgesindeki doğu kayını ormanlarında ağaç bileşenlerine ait karbon yoğunluklarının değişimi | Sevgi Kaya | Ulus Meslek Yüksekokulu | Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner |
21 | 21. Yüzyılda Zihinsel Engelli Öğrencilerle Artırılmış Gerçeklik (AG) Uygulamaları İle Yolculuğa Çıkmaya Hazır mısın? “ArFractionWitless” | Zeynep Nevin Tanrıverdi | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir | 56 | Orman ekosistemindeki ağaçların bitki örtüsü (kanopi) yüksekliklerinin, Optik, Radar, Lidar uydu verileri ve yardımcı kaynaklar kullanılarak Google Earth Engine Platformunda Modellenmesi | Tarık Utku Zengin | Ulus Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gö. Eren Gürsoy Özdemir |
22 | Lise Matematik Dersi Yazılı Sınav Sorularının Bloom Taksonomisi’ne Göre Analizi | Kutay Ergün | Eğitim Fakültesi | Arş. Gör. Dr. Semanur Kandil | 57 | 2012-2022 Yılları Arasında Bartın İlinde Yürütülen 2B Çalışmaları Sonrası Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Arazilerin Durumunun İncelenmesi | Gökhan Karakurt | Ulus Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gör. Hatice Karalı |
23 | Ortaokul Matematik Öğretmeni Adaylarının Doğal Sayılarla Dört İşleme Dayalı Kurdukları Problemlerin İncelenmesi | Hilmi Yusuf Karabulut | Eğitim Fakültesi | Arş. Gör. Dr. Semanur Kandil | 58 | Akademisyenlerin Yeşil Örgütsel Davranışlarının Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi |
Onur Öztürk | Ulus Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gör. Hatice Karalı |
24 | Mathigon Uygulaması İle Matematiği Sanatla İlişkilendiriyoruz | Mustafa Turan Kar | Eğitim Fakültesi | Arş. Gör. Dr. Semanur Kandil | 59 | Sürdürülebilir Ulaşım Kapsamında Bisikletli Erişim Olanaklarının Bartın Üniversitesi Örneğinde İncelenmesi | Ayşe Gül Burucu | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Doç.Dr. Mustafa Artar |
25 | Bilgi ve Hazırlık Hayat Kurtarır: Öğretmen Adayları İçin AFAD Eğitimi | Zeynep Alemdar Zihni | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Ahmet Volkan Yüzüak | 60 | Bartın Kentinde Sürdürülebilir Yaya Erişimi; Sorunlar-Olanaklar ve Çözüm Önerileri | Nursima Usta | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Doç.Dr. Mustafa Artar |
26 | Sürdürülebilir Topluma Küçük Adımlar | Semanur Solhan | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Bekir Güler | 61 | “Sürdürülebilir ve İklim Dostu” Peyzaj Tasarım Stratejilerinin Belirlenmesi: Bartın Üniversitesi Kampüsü Örneği | İrem Yağmur Güler | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Doç. Dr. Pınar Bollukcu |
27 | Özel Öğrenme Güçlüğü Tanılı İlkokul Öğrencilerinin Bilim İnsanı İmajları | İlayda Açıkgöz | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Cemal Tosun | 62 | İklim Krizi İle Mücadelede Kentsel Tarım Fonksiyonu: Bartın Kent Merkezi | Adem Turung | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Arş. Gör. İdil Dal |
28 | Dört Aşamalı Teşhis Testi ile Üniversite Öğrencilerinin Kimyasal Tepkime Oklarını Tanıma ve İşlevlerini Kavrama Düzeylerinin Belirlenmesi |
Gökçe Özveren | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Cemal Tosun | 63 | Termal bariyer kaplama (TBC) sistemlerinin sıcak korozyon davranışlarının incelenmesi | Altan Özdemir | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Derviş Özkan |
29 | Kadına Şiddeti Önlemeye Yönelik Sınıf Öğretmenlerinin Görüşlerinin İncelenmesi | Yazgül Bartın | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Muamber Yılmaz | 64 | Termal bariyer kaplamaların (TBCs) katı partikül erozif aşınma davranışlarının incelenmesi | İbrahim Kahraman | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Derviş Özkan |
30 | Etnografik Araştırma Yöntemiyle Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülerinin Kültürlerarası Farkındalıklarının İncelenmesi | Burçin Gizem Gökçay | Eğitim Fakültesi | Öğr. Gör. Belkıs Zeynep Özışık | 65 | Orman Peyzajı İçinden Geçen Yeşil Yol Sistemindeki Ağaçların Bazı Tepe Çatısı Parametrelerinin Fenolojik Dönemleri Boyunca İzlenmesi: Bartın-Karabük İlleri Arasındaki Yeşil Yol Sistemi | Rıdvan Koruyan | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Doç. Dr. Melih Öztürk |
31 | Model Organizma Olan Drosophila melanogaster ‘da Kurşun (II) Asetat’ın Genotoksitesine Karşı Sarı Kantaron (Hypericum perforatum) Yağının Larval Toksisite, Ömür Uzunluğu ve Üreme Performansı Üzerine Etkisi | Doğukan Kaymaz | Fen Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Fahriye Zemheri Navruz | 66 | Bartın İli Kıyı Kesiminde Eko Turizm Odaklı Planlama | Halil Güleş | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Doç. Dr. Ercan Gökyer |
32 | İnhibisyon Çalışmalarında Kullanmak İçin Hepatit C Virüsü Rna'Ya Bağımlı Rna Polimeraz (Rdrp) Enzimin Rekombinant Olarak Üretilmesi | Yusuf Kaya | Fen Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu | 67 | Tarımsal Şemsiye | Berkay Doğan | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu |
33 | Metal Organik Kafes Yapısı olan (UiO-67) Destekli Metal Nanoparçacıkların Sentezi, Tanımlanması ve Metilamin Boranın Hidroliz Tepkimesindeki Katalitik Performansının İncelenmesi | Fatma Nur Mandıralı | Fen Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bulut | 68 | Defne Yaprağı Sınıflandırma Makinesi | Ensar Bülbül | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu |
34 | Yaygın Olarak Turunçgillerde Bulunan Hesperidinin Probiyotik Bakterisi Lactobacillus rhamnosus GG Üzerine Etkisi | Fatma Arnaout | Fen Fakültesi | Doç. Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu | 69 | Elektrika | Sümeyya Arslan | Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu |
35 | Kamu Denetçiliği Kurumun Farklı Meslek Grupları Arasındaki Tanınırlık Ve Bilinirlik Düzeyi | Abdülkadir Oktar | İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | Arş. Gör. Erdi Topçuoğlu |