image/svg+xml
image/svg+xml

2209-A

2022 / 2.Dönem Çağrısı Destek Hakkı Kazananların Listesi

S.NO PROJE ADI YÜRÜTÜCÜ PROJE BİRİMİ DANIŞMAN S.NO PROJE ADI YÜRÜTÜCÜ PROJE BİRİMİ DANIŞMAN
1 Kimyasal Savaş Gazı Simülantının Katalitik Bozunma Kinetiğinin İncelenmesi Fatih Kılınç Bartın Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yurderi 36 Bartın Üniversitesi Öğrencilerinin Seçmen Olarak Davranışlarını Ve Tercihlerini Etkileyen Faktörler Merve Hande Hatipoğlu   İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Salih ÇİFTÇİ
2 "Gönül Dağı" dizisinde dini tasavvufi unsurlar Zeynep Zoravali&Büşra Karataş İslami İlimler Fakültesi Doç. Dr. Muhammed Ali Yıldız 37 Akıllı Lojistik Merkezi Yer Seçimi: Filyos Örneği Aslıhan Cansu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Yunus Emre Topcu
3 Farklı Programlarda Öğrenim Gören Sedanter Üniversite Öğrencilerinin Vücut Kompozisyonları, Fiziksel Aktiviteye Katılım Motivasyonları ve Dijital Oyun Oynama Motivasyonu Arasındaki
İlişkinin İncelenmesi
Yunus Emre Çağır Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Alper Mülhim  38 Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrencilerinin Siber Güvenlik Farkındalıklarının Tespiti ve Çözümü   İlayda Meşe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Alper Aytekin
4 Piroklor Kristal Yapıya Sahip Yeni Nesil Termal Bariyer Kaplama (TBC)
Sistemlerinin Camsı CaO-MgO-Al2O3-SiO2 (CMAS) Hasar
Davranışlarının İncelenmesi
Sena Pamuk, Esma Bayram Sağlık Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Yasin Özgürlük 39 Mobil Yemek Sipariş Uygulamalarının Kullanımında ve Ağızdan Ağıza İletişimde Planlı Davranışın, Algılanan Güvenliğin ve Yaşam Tarzına Uygunluğun Rolü Tuba Aydın İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çelik
5 Lantanyum Zirkonat (La2Zr2O7) Esaslı Seramik Üst Kaplama
İçeriğine Sahip Elektron Işınıyla Fiziksel Buhar Biriktirme Yöntemiyle
Üretilmiş Termal Bariyer Kaplama (TBC) Sisteminin CaO-MgO-Al2O3-
SiO2 (CMAS) Camsı Hasar Mekanizmasının İncelenmes
Rumeysa Metin, Duygu Abacı Sağlık Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Yasin Özgürlük 40 Mobil Bankacılık Kullanıcılarının Chatbot Kullanım Niyetlerini Etkileyen Faktörlerin Araştırılması: Genişletilmiş meta-UTAUT Yaklaşımı Muhammed Raşit Canbulat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kamil Çelik
6 Huzurevinde kalan yaslı bireylere uygulanan mesguliyet terapilerinin
uyku, yasam kalitesi ve yaslı saglıgı güçlendirme üzerine etkisi: Yarı
deneysel çalısma
Mizgin Karadeniz Sağlık Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Elçin Sebahat Kasapoğlu 41 Kütüphane Kaynaklarına Erişimi Kolaylaştıran Metaverse Evreninde Tasarlanan Sanal Kütüphane: MetisLand Faruk Oral  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Doç. Dr. Ümmühan Avcı 
7 Akran Eğitimiyle Epilepsi Farkındalığı: Epilepsili bireyler Damgalanmasın Büşra Kurtuluş Sağlık Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Şahin Yıldız 42 Odun Dışı Orman Ürünleri Üretiminde Kadının Rolü (Gerze Örneği) Zehranur Kuru Bartın Orman Fakültesi Prof Dr. Birsen Durkaya
8 Bartın İl Halk Kütüphanesinde Çocuk Bölümünde Ödünç Verme İstatistiklerinin Değerlendirilmesi Sezen Kaya Edebiyat Fakültesi Doç. Dr. Huriye Çolaklar 43 Orman Yangınları ve Orman Yakma Suçunda Toplumsal Algının Değerlendirilmesi
(Balıkesir İli Örneği)
Kadir Karadere Bartın Orman Fakültesi Doç. Dr. Gökçe Gençay
9 Üniversite Öğrencilerinin Felsefe Ve Felsefecilere Yönelik Algı Ve Tutumları Üzerine Bir Çalışma Nihat Can Boz Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Sedat YAZICI 44 Elma Ağacı Budama Artıklarından Üretilen Peletlerin Optimum Üretim Koşullarının Belirlenmesi Enes Arda Ünsal Bartın Orman Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi S.Murat Onat
10 Serbest Çevirmenlerin Zaman Yönetimi Konusunda Yaşadığı Problemler Ve Bu Problemlere Yönelik Çözüm Önerileri Esmanur Şahiner Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fadime Çoban Odacıoğlu 45 Armut Ağacı Budama Artıklarından Üretilen Peletlerin Kalite Özellikleri Ve Optimum Üretim Koşullarının Belirlenmesi Özcan Taşdemir Bartın Orman Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi S.Murat Onat
11 Duygusal Yeme Davranışının Sosyal Görünüş Kaygısı Ve Olumsuz Değerlendirilme Korkusuyla İlişkisinin İncelenmesi Gizem Sertdüşer Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nur Funda Başer Baykal 46 Ardıç Odunlarının Pelet Üretiminde Değerlendirilmesi Zülal Şahin Bartın Orman Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi S.Murat Onat
12 Parasosyal İlişki Ve Hemodinamik Yanıtlar Arasındaki İlişkinin İncelenmesi Tuba Üçgül,Fatima Demirel Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi  Ersin Yavaş 47 Zeytin Çekirdeği Kabuğundan Çevreye Dost Kimyasallarla Lignin Eldesi Beyza Nur Uçar Bartın Orman Fakültesi Doç. Dr. S. Koray Gülsoy
13 5 Aşamalı Mindfulness Meditasyonunun Farklı Sürelerde Uygulanmasının Kadınların Anksiyete Seviyelerine Etkisi Gizem Nur Aktürk Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi  Ersin Yavaş 48 FSC Orman Yönetim Sertifikasyon Sürecinde Paydaş Önceliklerinin Belirlenmesi Adem Kaya Bartın Orman Fakültesi Doç. Dr. Ersin Güngör
14 Sel Ve Taşkınların Yarattığı Olumsuz Etkileri Anlamaya Yönelik Bir Çalışma: Bartın Örneği Leyla Ağaç Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Alkan Üstün 49 Ortaokul Öğrencilerine Yaratıcı Drama Tekniği İle Verilen Eğitimin Etkinliğinin Değerlendirilmesi Rukayye Eryiğit Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Fatma Dinç
15 Afrikalı Öğrencilerin Kente Ve Üniversiteye Uyumlarında Futbolun Etkisi: Bartın Üniversitesi Örneği Emircan Islak Edebiyat Fakültesi Doç. Dr.  Berna Fildiş 50 Günübirlik Cerrahide Stres Topu Kullanımının Ağrı ve Anksiyeteye Etkisi Şevval Kas Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Özge Uçar
16 Yaşlıların Sosyalleşmesinde Müziğin Etkisi: Bartın İli Örneği Semanur Büke Edebiyat Fakültesi Doç. Dr.  Berna Fildiş 51 Üniversite Öğrencilerinin İklim Değişikliği Farkındalığı ve Sağlık ile İlgili Anksiyete Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi: Bartın İli Örneği Hebun Demir Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Meryem Yücel
17 Tarihî Kıtlıklar Temasının Dijital Öyküleme Yöntemiyle Tarih Öğretiminde Kullanılması İsmail Doğan Edebiyat Fakültesi Doç. Dr. Melek Sarı Güven 52 Menopoz Dönemindeki Kadınlara Whatsapp Üzerinden Verilen Menopoz Semptomlarına Özgü Eğitimin Yaşam Kalitesine ve Genital Kendilik İmajına Etkisi  Meryem Yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem
18 Fransa ve Türkiye’deki Matematik Ders Kitaplarının Karsılastırılması Sati Dengi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Akyıldız 53 Eleştirel medya sağlık okuryazarlığına ilişkin verilen eğitim gebelerin evde bebek bakımını etkiler mi? Yakup Alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Simge Öztürk
19 Öğretmenlerinin Gözünden OSB'li Öğrencilerin Matematik Öğrenme Süreçleri Huriye Düzgün Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Akyıldız 54 Bitkisel Atık Yağlar Elimde, Dünyamın Geleceği Güvende! Maryam Noori Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ecem Çiçek Gümüş
20 Scratch ile Dijital Öyküleme ve Matematiksel Düşünme Sevilay Çabuk Eğitim Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Rüveyda Karaman Dündar 55 Batı Karadeniz Bölgesindeki doğu kayını ormanlarında ağaç bileşenlerine ait karbon yoğunluklarının değişimi Sevgi Kaya Ulus Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Şükrü Teoman Güner
21 21. Yüzyılda Zihinsel Engelli Öğrencilerle Artırılmış Gerçeklik (AG) Uygulamaları İle Yolculuğa Çıkmaya Hazır mısın? “ArFractionWitless” Zeynep Nevin Tanrıverdi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir 56 Orman ekosistemindeki ağaçların bitki örtüsü (kanopi) yüksekliklerinin, Optik, Radar, Lidar uydu verileri ve yardımcı kaynaklar kullanılarak Google Earth Engine Platformunda Modellenmesi Tarık Utku Zengin Ulus Meslek Yüksekokulu Öğr. Gö. Eren Gürsoy Özdemir
22 Lise Matematik Dersi Yazılı Sınav Sorularının Bloom Taksonomisi’ne Göre Analizi Kutay Ergün Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Semanur Kandil 57 2012-2022 Yılları Arasında Bartın İlinde Yürütülen 2B Çalışmaları Sonrası Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Arazilerin Durumunun İncelenmesi Gökhan Karakurt Ulus Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hatice Karalı 
23 Ortaokul Matematik Öğretmeni Adaylarının Doğal Sayılarla Dört İşleme Dayalı Kurdukları Problemlerin İncelenmesi Hilmi Yusuf Karabulut  Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Semanur Kandil 58 Akademisyenlerin Yeşil Örgütsel Davranışlarının Çeşitli Değişkenler
Açısından İncelenmesi
Onur Öztürk Ulus Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hatice Karalı 
24 Mathigon Uygulaması İle Matematiği Sanatla İlişkilendiriyoruz Mustafa Turan Kar Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Semanur Kandil 59 Sürdürülebilir Ulaşım Kapsamında Bisikletli Erişim Olanaklarının Bartın Üniversitesi Örneğinde İncelenmesi Ayşe Gül Burucu Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Doç.Dr. Mustafa Artar
25 Bilgi ve Hazırlık Hayat Kurtarır: Öğretmen Adayları İçin AFAD Eğitimi Zeynep Alemdar Zihni Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Ahmet Volkan Yüzüak 60 Bartın Kentinde Sürdürülebilir Yaya Erişimi; Sorunlar-Olanaklar ve Çözüm Önerileri Nursima Usta Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Doç.Dr. Mustafa Artar
26 Sürdürülebilir Topluma Küçük Adımlar Semanur Solhan Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Bekir Güler 61 “Sürdürülebilir ve İklim Dostu” Peyzaj Tasarım Stratejilerinin Belirlenmesi: Bartın Üniversitesi Kampüsü Örneği İrem Yağmur Güler Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Doç. Dr. Pınar Bollukcu
27 Özel Öğrenme Güçlüğü Tanılı İlkokul Öğrencilerinin Bilim İnsanı İmajları İlayda Açıkgöz Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Cemal Tosun 62 İklim Krizi İle Mücadelede Kentsel Tarım Fonksiyonu: Bartın Kent Merkezi Adem Turung Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Arş. Gör. İdil Dal
28 Dört Aşamalı Teşhis Testi ile Üniversite Öğrencilerinin Kimyasal
Tepkime Oklarını Tanıma ve İşlevlerini Kavrama Düzeylerinin Belirlenmesi
Gökçe Özveren Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Cemal Tosun 63 Termal bariyer kaplama (TBC) sistemlerinin sıcak korozyon davranışlarının incelenmesi Altan Özdemir Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Derviş Özkan
29 Kadına Şiddeti Önlemeye Yönelik Sınıf Öğretmenlerinin Görüşlerinin İncelenmesi Yazgül Bartın Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Muamber Yılmaz 64 Termal bariyer kaplamaların (TBCs) katı partikül erozif aşınma davranışlarının incelenmesi İbrahim Kahraman Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Derviş Özkan
30 Etnografik Araştırma Yöntemiyle Avrupa Dayanışma Programı Gönüllülerinin Kültürlerarası Farkındalıklarının İncelenmesi Burçin Gizem Gökçay Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Belkıs Zeynep Özışık 65 Orman Peyzajı İçinden Geçen Yeşil Yol Sistemindeki Ağaçların Bazı Tepe Çatısı Parametrelerinin Fenolojik Dönemleri Boyunca İzlenmesi: Bartın-Karabük İlleri Arasındaki Yeşil Yol Sistemi Rıdvan Koruyan Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Doç. Dr. Melih Öztürk
31 Model Organizma Olan Drosophila melanogaster ‘da Kurşun (II) Asetat’ın Genotoksitesine Karşı Sarı Kantaron (Hypericum perforatum) Yağının Larval Toksisite, Ömür Uzunluğu ve Üreme Performansı Üzerine Etkisi Doğukan Kaymaz Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fahriye Zemheri Navruz 66 Bartın İli Kıyı Kesiminde Eko Turizm Odaklı Planlama  Halil Güleş Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Doç. Dr. Ercan Gökyer
32 İnhibisyon Çalışmalarında Kullanmak İçin Hepatit C Virüsü Rna'Ya Bağımlı Rna Polimeraz (Rdrp) Enzimin Rekombinant Olarak Üretilmesi Yusuf Kaya Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu 67 Tarımsal Şemsiye Berkay Doğan Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu
33 Metal Organik Kafes Yapısı olan (UiO-67) Destekli Metal Nanoparçacıkların Sentezi, Tanımlanması ve Metilamin Boranın Hidroliz Tepkimesindeki Katalitik Performansının İncelenmesi Fatma Nur Mandıralı Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bulut 68 Defne Yaprağı Sınıflandırma Makinesi Ensar Bülbül Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu
34 Yaygın Olarak Turunçgillerde Bulunan Hesperidinin Probiyotik Bakterisi Lactobacillus rhamnosus GG Üzerine Etkisi Fatma Arnaout Fen Fakültesi Doç. Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu 69 Elektrika Sümeyya Arslan Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu
35 Kamu Denetçiliği Kurumun Farklı Meslek Grupları Arasındaki Tanınırlık Ve Bilinirlik Düzeyi Abdülkadir Oktar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Erdi Topçuoğlu