2209-A
2021/1. Dönem Çağrısı Kapsamında Kabul Edilen Projeler
S. NO
|
PROJE ADI
|
YÜRÜTÜCÜ ADI
|
PROJE BİRİMİ | DANIŞMAN |
1
|
Atherina Hepsetus Balıgının Solungacından Karbonik Anhidraz Enziminin Saflastırılması Ve Bazı Metal İyonlarının Bu Enzim Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi |
Hande Atalan | Fen Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Parham Taslimi |
2
|
Vücut Hareketlerinden Kimlik Tespiti | Abdullah Kenan | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Erdem Erkan |
3
|
Bartomat: Kentimizden Kendimize Matematik | Daye Sevde | Eğitim Fakültesi | Arş. Gör. Dr. Fatih Taş |
4
|
Seyyar Atölye | Burhan Topuz | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ceren Doğan |
5
|
Sedanter Bireylerde 8 Haftalık "Zeybek" Halk Oyunları Temelinde Geliştirilmiş Egzersiz Rutininin Denge, Depresyon, Stres Ve Antropometrik Özellikler Üzerinde Etkilerinin Araştırılması | Zeytin Çiçek | Spor Bilimleri Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Murat Çelebi |
6
|
Makine Öğrenmesi İle Covıd-19 Salgınına Ait Türkiye'deki Vakaların Tahmininin Yapılması | Yasin Karakuş | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Evrim Güler |
7
|
Akılcı İlaç Savunucular | Yakup Önal | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi İlknur Dolu |
8
|
Yardım Elini Kendin Uzat İhtiyaç Sahiplerine Destek Ol | Turan Alptuğ | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan |
9
|
Olağanüstü Durumlarda Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konusunda Verilen Eğitimin Hemşire Ve Ebelerin Bilgi Düzeylerine Etkisi | Tuğçe Kuş | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem |
10
|
Sağlıklı Beslen ,Güvende Kal | Şükran Gürbüz | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Arş. Gör. Feyza Demir |
11
|
Ergenlik Döneminde Zihin Yetersizliği Olan Çocukların Ailelerinin, Çocuklarının Cinsel Gelişimleri Hakkındaki Gereksinimlerinin Belirlenmesi Ve Broşür Oluşturulması | Şimal Keserci | Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gör. Özge Çulhaoğlu |
12
|
Yüksek Öğretim Kurumlarındaki Engelli Öğrencilerin Arabulucusu İletişim Ofisi | Sude Uğur | Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gör. Cansu Parlak |
13
|
Menenjit Hastalığına Yönelik Meningokok Aşısındaki Nada Ve Nhba Proteinlerinin Rekombinant Olarak Üretilmesi, Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu | Seval Aydoğdu | Fen Fakültesi | Doç. Dr. Dursun Kısa |
14
|
Bir Oyuncak Gemi Yapalım | Semra Oruç | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Beyza Aksu Dünya |
15
|
Hobi Bahçelerinin Çevre Duyarlılığı, Fiziksel Aktivite Ve Yeme Alışkanlığı Üzerine Etkileri: Bartın İnönü İlkokulu Örneği | Selma Yemelek | Bartın Meslek Yüksekokulu | Doç. Dr. Deniz Çelik |
16
|
Otonom Kamyon Takımlarının Kabulü: Türk Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Bakış Açısından Keşfedici Bir Araştırma | Reşat Türker | İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi | Arş. Gör. Halil Karlı |
17
|
Keloğlan Masalları? Çizgi Filminde Değerler Eğitimi | Ramazan Başdaş | İslami İlimler Fakültesi | Doç. Dr. Kamil Çoştu |
18
|
Videolu Bartın Ağzı Sözlüğü | Özlem Artar | Eğitim Fakültesi | Arş. Gör. Furkan Kadir Topçu |
19
|
Arduino Kontrollü Sıvı Sabun Ve Otomatik Dezenfektan Cihazı Yapımı | Osman Emre | Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | Arş. Gör. Dr. Mecit Öge |
20
|
Matematik Öğretimini Destekleyici Olarak Tasarlanan Dijital Eğitsel Oyunların Ortaokul Öğrencilerinin Ders Tutumuna Ve Motivasyonuna Etkisi | Oğuzhan Genç | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Fidan |
21
|
Palyatif Bakım Hastalarında Abdominal Masajın Konstipasyonu Yönetmeye Etkisi | Nursena Eren | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Arş. Gör. Özge Uçar |
22
|
Uzaktan Eğitime Katılan Üniversite Öğrencilerinde Fiziksel Aktivitenin Geliştirilmesinde Motivasyonel Görüşme, Zaman Yönetimi Ve Ev Ortamının Etkin Kullanımının Etkinliğinin İncelenmesi | Nuray Arslan | Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gör. Şeyma Nur Önal |
23
|
Matematik Öğretmen Adayları Ne Biliyor Ve Nasıl Açıklıyor? | Nazife Gül | Eğitim Fakültesi | Arş. Gör. Dr. Pınar Akyıldız |
24
|
Echium Vulgare L, Anchusa İtalica Retz Kullanarak Gümüş Nanopartiküllerin Yeşil Sentezi Ve Gümüş Nanopartiküller Yüklü Antibakteriyel Pamuk Liflerinin Üretimi | Muhammet Kamil | Fen Fakültesi | Doç. Dr. Recep Taş |
25
|
Bartın Kadınlar (Galla) Pazarı'Ndaki Doğal Odun Dışı Bitkisel Orman Ürünleri | Meliha Ceylan | Ulus Meslek Yüksekokulu | Dr. Öğr. Üyesi Bilge Tunçkol |
26
|
3D Yazıcı Kullanılarak 300W Fırçasız Motor Yapımı | Kerem Ay | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu |
27
|
Blokzincir Teknolojisinin Sağladığı Kazanımların Dış Ticaret Süreçlerine Etkisinin Ahp Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi | İbrahim Enes | İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi | Arş. Gör. Yunus Emre Topcu |
28
|
Sosyal Bilgiler Dersinde Bir Eğitim Mekânı Olarak Meteoroloji İstasyonlarından Yararlanma: Deneysel Bir Çalışma |
Helin Özakçil | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Belma Barak |
29
|
Farklı Özelliklere Sahip Oftalmik Optik Lenslerin Ultraviyole Koruma Değerlerinin Ve Işık Geçirgenliklerinin İncelenmesi | Hazal Ayördü | Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | Doç. Dr. Tuba Özdemir Öge |
30
|
Akıllı Kent Perspektifinden Küçük Ölçekli Kentlerde Mikro Mobilite Potansiyelinin Değerlendirilmesi; Bartın Örneği | Havva Asa | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Arş. Gör. Rukiye Gizem Öztaş Karlı |
31
|
Farklı Tahıl- Baklagil Karışım Oranlarının Yem Verim Ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Açısından Değerlendirilmesi | Gülcan Yıldırım | Bartın Meslek Yüksekokulu | Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi |
32
|
Hemşirelik Öğrencilerinin Hasta Güvenliğine İlişkin Bilgi Ve Yeterlilik Düzeylerine Hasta Güvenliği Eğitiminin Etkisi | Gunel Usmonova | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Öğr. Gör. Merve Kırşan Büyüktarakçı |
33
|
Toz Metalurjisi Yöntemi İle Üretilen Sentetik Elmas Takviyeli Cu-SnCo Ve Bronz-Fe-Co Matrisli Uçların Kurukayma Aşınma Davranışının İncelenmesi | Gizem Yılmaz | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Prof. Dr. Mustafa Sabri Gök |
34
|
Akılcı İlaç Kullanımı Konusundaki Online Akran Eğitimin Hemşirelik Öğrencilerinin Akılcı İlaç Kullanımına Etkisi: Öğrenelim, Öğretelim, Akılcı İlaç Kullanım Farkındalığımızı Arttıralım | Gizem Mutlu | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Doç. Dr. Ayfer Bayındır Çevik |
35
|
Pandemi Sürecinde Farklı Ders Türlerinin Uzaktan Eğitimde Etkinliğinin Belirlenmesi Ve Geliştirilmesi | Gizem Altay | İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi | Doç. Dr. Fatma Sönmez Çakır |
36
|
Dijital Eğitsel Oyun Oynarken Ölçmekten Korkmuyorum Eğlenirken Öğreniyorum. | Fatma Uğuz | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir |
37
|
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Grafik Okuma Ve Hazırlama Becerileri Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma | Fatih Köse | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Davut Gürel |
38
|
Ortaokul Öğrencilerinin Kaynaştırma Öğrencilerine Yönelik Farkındalıklarının Geliştirilmesi | Esra Yılmaz | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Gülsün Şahan |
39
|
Çevrimiçi Görüşme Yapan Ruh Sağlığı Çalışanlarının Karşılaştıkları Sorunlar Ve Baş Etme Stratejilerinin Nitel Olarak İncelenmesi | Emine Eker | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Emel Genç |
40
|
Web Servis Tabanlı Android Seyahat Uygulaması | Edanur Kılınç | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Erdem Erkan |
41
|
İlkokul Öğrenci Velilerinin Okumaya İlişkin Motivasyonlarının İncelenmesi | Duygu Su | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Gülsün Şahan |
42
|
Dijital Öyküler Dünyasındaki Problemler Ve İnfografiklerle Değerleri Kazanan Bireyler Olmaya Hazır Mısın? |
Duygu Çoban | Eğitim Fakültesi | Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir |
43
|
Plantago Major L. (Sinir Otu) Bitkisinin Yara İyileştirme Ve Helicobacter Pylori Bakterisi Üzerindeki Etkilerinin İn Vitro Olarak İncelenmesi | Döndü Aliye | Fen Fakültesi | Arş. Gör. Kevser Betül Ceylan |
44
|
Bartın Kentinde Engelli Dostu Çözümler | Çağla Üstündağ | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Doç. Dr. Mustafa Artar |
45
|
Covid19 Pandemisi İle Gelişen Online Gıda Alışveriş Platformlarının Ahp İle Analizi | Çağla Nur | Bartın Meslek Yüksekokulu | Öğr. Gör. İrem Şahmutoğlu |
46
|
Sla Tipi 3B Yazıcı İle Enjeksiyon Cihazı İçin Kalıp Üretimi | Begench Jumayev | Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu |
47
|
Rahim Ağzı Kanser Tedavisine Yönelik Hpv Aşısındaki Hpv 16 Ve 18 Proteinlerinin Rekombinant Olarak Üretilmesi, Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu | Batuhan Arslan | Fen Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu |
48
|
Hemodiyaliz Hastalarında Doğa Temelli Ses Uygulamasının Yorgunluk Ve Hasta Konforuna Etkisi | Ayşe Gül | Sağlık Bilimleri Fakültesi | Arş. Gör. Necmiye Çömlekçi |
49
|
Okul Öncesi Ve İlkokul Öğretmenlerinin Aile İçi Şiddet, Çocuk İhmal Ve İstismarı Üzerine Farkındalık Düzeyleri Ve Tutumları |
Aslıhan Demir | Edebiyat Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan |
50
|
Kimyasal Ve Biyosentez Yöntemleri İle Sentezlenmiş Çinko Nanopartiküllerinin Antibakteriyel Etkileri |
Arslan Recep | Fen Fakültesi | Doç. Dr. Recep Taş |
51
|
Yeni Sentezlenmiş Metal Kompleks Bileşiğin Bazı Metabolik Enzimler Üzerine Etkisi Ve Moleküler Doking Çalışması | Elvin Shukur | Fen Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Parham Taslimi |
52
|
Doğal Ortamlarda Yürütülen Çevre Eğitimi Etkinliklerinin İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinin Dijital Alışkanlıklarına Etkisi | Ebru Can | Eğitim Fakültesi | Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin |