image/svg+xml
image/svg+xml

2209-A

2021/1. Dönem Çağrısı Kapsamında Kabul Edilen Projeler

S. NO
PROJE ADI
YÜRÜTÜCÜ ADI
PROJE BİRİMİ  DANIŞMAN 
1
Atherina Hepsetus Balıgının Solungacından Karbonik Anhidraz Enziminin Saflastırılması Ve Bazı Metal
İyonlarının Bu Enzim Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
Hande Atalan Fen Fakültesi  Dr. Öğr. Üyesi Parham Taslimi
2
Vücut Hareketlerinden Kimlik Tespiti Abdullah Kenan Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi  Erdem Erkan
3
Bartomat: Kentimizden Kendimize Matematik Daye Sevde Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Fatih Taş
4
Seyyar Atölye Burhan Topuz Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ceren Doğan
5
Sedanter Bireylerde 8 Haftalık "Zeybek" Halk Oyunları Temelinde Geliştirilmiş Egzersiz Rutininin Denge, Depresyon, Stres Ve Antropometrik Özellikler Üzerinde Etkilerinin Araştırılması Zeytin Çiçek Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Çelebi
6
Makine Öğrenmesi İle Covıd-19 Salgınına Ait Türkiye'deki Vakaların Tahmininin Yapılması Yasin Karakuş Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Evrim Güler
7
Akılcı İlaç Savunucular Yakup Önal Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlknur Dolu
8
Yardım Elini Kendin Uzat İhtiyaç Sahiplerine Destek Ol Turan Alptuğ Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan
9
Olağanüstü Durumlarda Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konusunda Verilen Eğitimin Hemşire Ve Ebelerin Bilgi Düzeylerine Etkisi Tuğçe Kuş Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Ebru Cirban Ekrem
10
Sağlıklı Beslen ,Güvende Kal Şükran Gürbüz Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Feyza Demir
11
Ergenlik Döneminde Zihin Yetersizliği Olan Çocukların Ailelerinin, Çocuklarının Cinsel Gelişimleri Hakkındaki Gereksinimlerinin Belirlenmesi Ve Broşür Oluşturulması Şimal Keserci Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Özge Çulhaoğlu
12
Yüksek Öğretim Kurumlarındaki Engelli Öğrencilerin Arabulucusu İletişim Ofisi Sude Uğur Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Cansu Parlak
13
Menenjit Hastalığına Yönelik Meningokok Aşısındaki Nada Ve Nhba Proteinlerinin Rekombinant Olarak Üretilmesi, Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu Seval Aydoğdu Fen Fakültesi Doç. Dr. Dursun Kısa
14
Bir Oyuncak Gemi Yapalım Semra Oruç Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Beyza Aksu Dünya
15
Hobi Bahçelerinin Çevre Duyarlılığı, Fiziksel Aktivite Ve Yeme Alışkanlığı Üzerine Etkileri: Bartın İnönü İlkokulu Örneği Selma Yemelek Bartın Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Deniz Çelik
16
Otonom Kamyon Takımlarının Kabulü: Türk Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Bakış Açısından Keşfedici Bir Araştırma Reşat Türker İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Halil Karlı
17
Keloğlan Masalları? Çizgi Filminde Değerler Eğitimi Ramazan Başdaş İslami İlimler Fakültesi Doç. Dr. Kamil Çoştu
18
Videolu Bartın Ağzı Sözlüğü Özlem Artar Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Furkan Kadir Topçu
19
Arduino Kontrollü Sıvı Sabun Ve Otomatik Dezenfektan Cihazı Yapımı Osman Emre Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Arş. Gör. Dr. Mecit Öge
20
Matematik Öğretimini Destekleyici Olarak Tasarlanan Dijital Eğitsel Oyunların Ortaokul Öğrencilerinin Ders Tutumuna Ve Motivasyonuna Etkisi Oğuzhan Genç Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Fidan
21
Palyatif Bakım Hastalarında Abdominal Masajın Konstipasyonu Yönetmeye Etkisi Nursena Eren Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Özge Uçar
22
Uzaktan Eğitime Katılan Üniversite Öğrencilerinde Fiziksel Aktivitenin Geliştirilmesinde Motivasyonel Görüşme, Zaman Yönetimi Ve Ev Ortamının Etkin Kullanımının Etkinliğinin İncelenmesi Nuray Arslan Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Şeyma Nur Önal
23
Matematik Öğretmen Adayları Ne Biliyor Ve Nasıl Açıklıyor? Nazife Gül Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Dr. Pınar Akyıldız
24
Echium Vulgare L, Anchusa İtalica Retz Kullanarak Gümüş Nanopartiküllerin Yeşil Sentezi Ve Gümüş Nanopartiküller Yüklü Antibakteriyel Pamuk Liflerinin Üretimi Muhammet Kamil Fen Fakültesi Doç. Dr. Recep Taş
25
Bartın Kadınlar (Galla) Pazarı'Ndaki Doğal Odun Dışı Bitkisel Orman Ürünleri Meliha Ceylan Ulus Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilge Tunçkol
26
3D Yazıcı Kullanılarak 300W Fırçasız Motor Yapımı Kerem Ay Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu
27
Blokzincir Teknolojisinin Sağladığı Kazanımların Dış Ticaret Süreçlerine Etkisinin Ahp Yöntemi Kullanılarak Değerlendirilmesi İbrahim Enes İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Yunus Emre Topcu
28
Sosyal Bilgiler Dersinde Bir Eğitim Mekânı Olarak Meteoroloji
İstasyonlarından Yararlanma: Deneysel Bir Çalışma
Helin Özakçil Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Belma Barak
29
Farklı Özelliklere Sahip Oftalmik Optik Lenslerin Ultraviyole Koruma Değerlerinin Ve Işık Geçirgenliklerinin İncelenmesi Hazal Ayördü Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Tuba Özdemir Öge
30
Akıllı Kent Perspektifinden Küçük Ölçekli Kentlerde Mikro Mobilite Potansiyelinin Değerlendirilmesi; Bartın Örneği Havva Asa Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Arş. Gör. Rukiye Gizem Öztaş Karlı
31
Farklı Tahıl- Baklagil Karışım Oranlarının Yem Verim Ve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Açısından Değerlendirilmesi Gülcan Yıldırım Bartın Meslek Yüksekokulu Doç. Dr. Ayşe Genç Lermi
32
Hemşirelik Öğrencilerinin Hasta Güvenliğine İlişkin Bilgi Ve Yeterlilik Düzeylerine Hasta Güvenliği Eğitiminin Etkisi Gunel Usmonova Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Merve Kırşan Büyüktarakçı
33
Toz Metalurjisi Yöntemi İle Üretilen Sentetik Elmas Takviyeli Cu-SnCo Ve Bronz-Fe-Co Matrisli Uçların Kurukayma Aşınma Davranışının İncelenmesi Gizem Yılmaz Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Sabri Gök
34
Akılcı İlaç Kullanımı Konusundaki Online Akran Eğitimin Hemşirelik Öğrencilerinin Akılcı İlaç Kullanımına Etkisi: Öğrenelim, Öğretelim, Akılcı İlaç Kullanım Farkındalığımızı Arttıralım Gizem Mutlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Ayfer Bayındır Çevik
35
Pandemi Sürecinde Farklı Ders Türlerinin Uzaktan Eğitimde Etkinliğinin Belirlenmesi Ve Geliştirilmesi Gizem Altay İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Doç. Dr. Fatma Sönmez Çakır
36
Dijital Eğitsel Oyun Oynarken Ölçmekten Korkmuyorum Eğlenirken Öğreniyorum. Fatma Uğuz Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir
37
Sosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Grafik Okuma Ve Hazırlama Becerileri Üzerine Uygulamalı Bir Çalışma Fatih Köse Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Davut Gürel
38
Ortaokul Öğrencilerinin Kaynaştırma Öğrencilerine Yönelik Farkındalıklarının Geliştirilmesi Esra Yılmaz Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülsün Şahan
39
Çevrimiçi Görüşme Yapan Ruh Sağlığı Çalışanlarının Karşılaştıkları Sorunlar Ve Baş Etme Stratejilerinin Nitel Olarak İncelenmesi Emine Eker Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Emel Genç
40
Web Servis Tabanlı Android Seyahat Uygulaması Edanur Kılınç Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Erdem Erkan
41
İlkokul Öğrenci Velilerinin Okumaya İlişkin Motivasyonlarının İncelenmesi Duygu Su Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Gülsün Şahan
42
Dijital Öyküler Dünyasındaki Problemler Ve İnfografiklerle Değerleri
Kazanan Bireyler Olmaya Hazır Mısın?
Duygu Çoban Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir
43
Plantago Major L. (Sinir Otu) Bitkisinin Yara İyileştirme Ve Helicobacter Pylori Bakterisi Üzerindeki Etkilerinin İn Vitro Olarak İncelenmesi Döndü Aliye Fen Fakültesi Arş. Gör. Kevser Betül Ceylan
44
Bartın Kentinde Engelli Dostu Çözümler Çağla Üstündağ Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Doç. Dr. Mustafa Artar
45
Covid19 Pandemisi İle Gelişen Online Gıda Alışveriş Platformlarının Ahp İle Analizi Çağla Nur Bartın Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. İrem Şahmutoğlu
46
Sla Tipi 3B Yazıcı İle Enjeksiyon Cihazı İçin Kalıp Üretimi Begench Jumayev Mühendislik, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ersin Alaybeyoğlu
47
Rahim Ağzı Kanser Tedavisine Yönelik Hpv Aşısındaki Hpv 16 Ve 18 Proteinlerinin Rekombinant Olarak Üretilmesi, Saflaştırılması Ve Karakterizasyonu Batuhan Arslan Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Rizvan İmamoğlu
48
Hemodiyaliz Hastalarında Doğa Temelli Ses Uygulamasının Yorgunluk Ve Hasta Konforuna Etkisi Ayşe Gül Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Necmiye Çömlekçi
49
Okul Öncesi Ve İlkokul Öğretmenlerinin Aile İçi Şiddet, Çocuk İhmal
Ve İstismarı Üzerine Farkındalık Düzeyleri Ve Tutumları
Aslıhan Demir Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Turhan
50
Kimyasal Ve Biyosentez Yöntemleri İle Sentezlenmiş Çinko
Nanopartiküllerinin Antibakteriyel Etkileri
Arslan Recep Fen Fakültesi Doç. Dr. Recep Taş
51
Yeni Sentezlenmiş Metal Kompleks Bileşiğin Bazı Metabolik Enzimler Üzerine Etkisi Ve Moleküler Doking Çalışması Elvin Shukur Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Parham Taslimi
52
Doğal Ortamlarda Yürütülen Çevre Eğitimi Etkinliklerinin İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinin Dijital Alışkanlıklarına Etkisi Ebru Can Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Büyükşahin